Ők lennének a világ legnépszerűbb népe?

Az amerikai a világ legnépszerűbb népe – ez lett a végeredménye egy nemzetközi felmérésnek, amelynek készítői 15 ország 30 ezer lakosának véleményét összegezték.

MNO
2011. 09. 08. 6:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A földrészeket tekintve a spanyolok lettek az „Európa-bajnokok” népszerűségből, Latin-Amerikában a brazilok a legkedveltebbek. Utóbbiak lettek világviszonylatban az „ezüstérmesek” az USA lakossága után, a harmadik hely pedig a spanyoloknak jutott. A világ sereghajtói a belgák, ők kapták a legrosszabb minősítést.

A felmérést a Badoo.com közösségi portál végezte. A cég kereskedelmi igazgatója, Lloyd Price megjegyezte, hogy sokat hallani a médiában Amerika-ellenességről, mégis számos ember tartja az amerikaiakat „jó fejeknek”.

A tízes világtoplistán a dobogós triót követően a sorrend a következő: 4. olaszok, 5. franciák, 6. britek, 7. hollandok, 8. mexikóiak, 9. argentinok, 10. oroszok.

A legkevésbé „coolok” (a felmérés ezt a „menő/remek/nagyszerű” szót használta) népszerűtlenségük „erősségének” sorrendjében: 1. belgák, 2. lengyelek, 3. törökök, 4. kanadaiak, 5. németek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.