Október közepéig tudnak fizetni a görögök

A görög kormánynak nagyjából október közepéig van elegendő pénze ahhoz, hogy kifizesse kötelezettségeit, egyebek mellett az állami alkalmazottak bérét és a nyugdíjakat – mondta egy televíziós interjúban a görög pénzügyminiszter-helyettes.

MNO
2011. 09. 12. 15:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Filiposz Szakinidisz a Mega kereskedelmi csatornának adott interjúban elmondta: a kormány igyekszik úgy manőverezni, hogy minél tovább kitartson a pénze és eleget tegyen fizetési kötelezettségeinek. „Most azon dolgozunk, hogy az állam problémamentesen funkcionáljon” – mondta a miniszterhelyettes.

A kis híján fizetésképtelenné vált Görögországot egy 110 milliárd eurós mentőcsomag húzta ki a csávából 2010 tavaszán, és azóta a hitelfeltételek teljesülésének függvényében jut hozzá negyedévente a pénzhez.

Most újabb részlet lenne esedékes, ám az IMF–EU–EKB-trojka szakértői a múlt héten Athénban járván még nem mondták ki a végső igent, mert néhány kiigazító intézkedést még szükségesnek tartottak. Válaszul Athénban vasárnap este bejelentették: két évre ingatlanadót vetnek ki, amiből be lehet tömni a trojka által kifogásolt 2 milliárd eurós lyukat a költségvetésben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.