Önálló fejezetet kaphat a turizmustörvényben a vendéglátás

A kormány kiemelten foglalkozik a vendéglátással, stratégiai ágazatnak tartja, és úgy tervezi, hogy az őszi ülésszakban a parlament elé kerülő turizmustörvényben önálló fejezetet kap – mondta Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős államtitkára sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/81076" target="_blank"><strong>• Egyre több orosz, lengyel és cseh érkezik hazánkba</strong></a>

MNO
2011. 09. 21. 8:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár emlékeztetett: a Magyar Közlönyben hétfőn jelent meg, hogy a vendéglátás helyzetének javítása érdekében a kormány egyebek mellett ágazati stratégiát dolgoz ki, felülvizsgálja a vendéglátással kapcsolatos jogszabályi környezetet és a Széchenyi-pihenőkártya (Szép-kártya) részeként a vendéglátás forgalmának növelését célzó béren kívüli juttatásra vonatkozó javaslatot dolgoz ki. Mint mondta, az elmúlt időszakban az ágazat kibocsátása csökkent, most inkább a stagnálás jellemzi. Abban bíznak, hogy a feltételek javításával elindulhat egy növekvő pályán.

Az államtitkár a vendéglátás jelentőségét ismertetve elmondta, hogy az ágazatban döntő többségében magyar kis- és középvállalkozások működnek, közel 300 ezer embernek ad munkát, és 800 milliárd forintos forgalommal bír.

Háber Tamás, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének tiszteletbeli elnöke azt mondta: bízik abban, hogy javul az ágazat eredményessége, és az új kafetéria-rendszerrel nagyobb bevételre tehetnek szert a vendéglátással foglalkozók.

A kormányhatározat szerint az idén október 15-ig a kormány kidolgoz a Széchenyi Pihenő Kártya keretében egy jól azonosítható, a vendéglátás forgalmának növelését célzó, 2012. január 1-jétől bevezetésre kerülő béren kívüli juttatásra, valamint ezzel összefüggésben az étkezési utalványok szabályozására vonatkozó új javaslatot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.