Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia

Önkéntes tárlatvezetőket toboroznak

Középiskolás önkéntes tárlatvezetők toborzásába kezdett a szegedi Móra Ferenc Múzeum.

MNO
2011. 09. 28. 17:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közgyűjtemény az országban elsőként indít középiskolások számára önkéntes tárlatvezetői képzést – tájékoztatott az intézmény. A program célja, hogy a fiatal korcsoporttal is megismertessék és megszerettessék a múzeumi légkört, közelebb hozzák a diákokhoz a kultúrát.

A közel egy hónapos képzés során a fiatalok megismerkedhetnek a múzeum állandó és időszaki kiállításaival, bepillantást nyerhetnek a nagyközönség számára nem látogatható, különleges gyűjteményekbe. A program előadásait országos hírű szakemberek, muzeológusok tartják majd, a sikeres felkészülés és vizsga után pedig középiskolás csoportoknak tarthatnak tárlatvezetéseket a frissen végzett önkéntesek. A középiskolás önkéntes tárlatvezetői programra október 3-ig jelentkezhetnek a diákok, a jelentkezési lap átvehető a múzeum pénztárában vagy letölthető az intézmény honlapjáról.

A Móra Múzeumban tavaly már sikerrel zárult egy hasonló program, szeptemberben negyvenkét önkéntest avattak föl, volt köztük nyugdíjas, egyetemista, pedagógus, mérnök és gyesen lévő anyuka is. A szakmai felkészítő programot követően sikeres vizsgát tett önkéntesek a múzeum állandó kiállításait: a Móra-emlékszobát, a természettudományi, a képzőművészeti tárlatot, a Kass Galériát, valamint a Fekete ház viselettörténeti kiállítását mutatják be az érdeklődőknek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.