Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Ónody-Molnár Dóra: A magyarok lányai

MNO
2011. 09. 29. 7:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A másik ok, amiért magyar lányok ezreinek külföldre szállítása, kényszerítése, megalázása és meglopása nem vezet szűnni nem akaró botrányokhoz, arra vezethető vissza, hogy ezek a lányok abból a legreménytelenebb helyzetben lévő társadalmi csoportból kerülnek ki, amellyel a többség mostanra minden szolidaritást felmondott. A közvélemény nem érzi a saját veszteségének azt, ami ezekkel a roma és nem roma lányokkal történik.

Uzsora, tanulatlanság, egész falvakra kiterjedő munkanélküliség, a lányt, mint egyetlen eladható árut feláldozó családok – ezzel a nyomorral senki nem foglalkozik.

Ezért aztán az állam sem. Nem lép fel az emberkereskedők ellen, nem működtet védett házakat a lányok kimentésére, nem támogatja a segítő civil szervezeteket. És nem gondolja újra az állami gondozás egész intézményrendszerét, ahonnan a leginkább veszélyeztetett lányok kikerülnek. Miért nincs ott olyan program, amely segítene megvédeni őket?

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszabadság, 2011. szeptember 29.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.