Orbán: Önök nélkül is végrehajtjuk az országvédelmi akciótervet + Képriport

Olyan adórendszerre van szükség, amely minél több pénzt hagy az embereknél – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a parlamenti pártok frakcióvezetőinek <a href="http://www.mno.hu/portal/809264" target="_blank"><strong>felszólalására </strong></a>reagálva hétfőn. Úgy látja, egyáltalán nem biztos, hogy sikert hoz a fogyasztás felpörgetése. „Önök ezennel visszautasították azon kérésünket, hogy segítsenek bennünket az országvédelmi akcióterv megvalósításában, mi azonban, ha kell, önök nélkül is végrehajtjuk ezt a tervet” – fogalmazott a miniszterelnök. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/809272" target="_blank"><strong>• Még hétfőn szavaznak a törlesztési árfolyam rögzítéséről </strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/809264" target="_blank"><strong>• Az MSZP és az LMP képviselői a bankok oldalán állnak?</strong></a> <br /><a href="http://www.mno.hu/portal/809213" target="_blank"><strong>• Orbán: Maximált kamat, hajtóvadászat az uzsorások ellen + Videó + Képriport <br /></strong></a>

MNO
2011. 09. 12. 12:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy félreértés eloszlatásának reményében fordulok Schiffer képviselőtársamhoz – kezdte a frakcióvezetők hozzászólására reagálva Orbán. „Ez nem egy étterem, ahol ön feladja a rendélését és én teljesítem.” Orbán kijelentette, az uniós elnökségünk során folyamatosan tettünk javaslatot a pénzügyi helyzet stabilizálására.

Külföldiek itt földet nem fognak vásárolni – jelentette ki a miniszterelnök. A magyarok érdekéből indulunk ki, és nem fordítva – utalt az LMP-s zöldgondolkodásra Orbán. A miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy a jövőben tovább nőhet a foglalkoztatottság.

Megvannak azok az alapok, amire fel lehet építeni egy sikeres gazdaságpolitikát – tette hozzá. Orbán elmondta, egyáltalán nem biztos, hogy sikert hoz a fogyasztás felpörgetése. „Az emberek csinálják azt a náluk lévő pénzzel, amit szeretnének.” Olyan adórendszert kell felépíteni, amely minél több pénzt hagy az embereknél – vélte a miniszterelnök.

Orbán Vona Gábor felszólalására reagálva felhívta a figyelmet az ellenzék felelősségére, szerinte nem vállalható az az álláspont, amely szerint az államadósságot nem kell visszafizetni. „Olyat mondani, hogy ne fizessük vissza az államadósságot, felelőtlenség. Ez Görögország útja. Biztos, hogy önök olyan közállapotokat akarnak, mint amilyenek Görögországban vannak?” – tette fel a kérdést a kormányfő, hozzátéve, éppen a nemfizetés miatt kerültünk az IMF hóna alá.

Viszonválaszában Mesterházy Attila MSZP-szónok Ceausescu néhai román diktátort idéző felszólalására is reagált: „Nincs szebb annál, mint amikor egy MSZP-s komcsizik.” Folytatta: „A mi álláspontunk az, hogy a munka, a tehetség, a szorgalom igenis számítson.” Orbán Viktor úgy látja, félmillió embernek teremt méltatlan helyzetet az, hogy nem dolgozik, és 28 500 forintot kap, ehelyett a kormány 2013-ra minden dolgozni képes embert be kíván vonni a Start-munkaprogramba, ahol is ehelyett az összeg helyett kapna 48 ezer forintot. „Én azt hittem, egy igazi szocialista szorít ezért” – mondta a kormányfő.

„Nem emlékszem pontosan, hogy ön, képviselő úr, mióta ül itt, a parlamentben, én 1990 óta vagyok itt – folytatta Mesterházy Attilának célozva a viszonválaszt a miniszterelnök. – 1998 és 2002 között végrehajtottunk komoly gazdaságpolitikai változtatásokat, melyekre hangsúly és tartalom tekintetében is pontosan ugyanazok a válaszok érkeztek, mint most önöktől, ellenzéki frakcióvezetőktől. Akkor egyes gazdasági szakemberek azt mondták, amit csinálunk, nem lehetséges. Különböző tankönyvekre hivatkoztak. Utóbb kiderült, hogy amit korábbi kormányzásunk idején végrehajtottunk, lehetséges volt. Egyes tézisek a darázsról is megpróbálták bebizonyítani, hogy képtelen repülni, a darázs azonban, mint tudjuk, repül” – mondta Orbán Viktor.

Hangsúlyozta, a gazdaságpolitika munkát fog biztosítani az embereknek. Csalódását fejezte ki az ellenzéki frakcióvezetők szavai hallatán, és úgy fogalmazott, „önök ezennel visszautasították azon kérésünket, hogy segítsenek bennünket az országvédelmi akcióterv megvalósításában. Mi azonban, ha kell, önök nélkül is végrehajtjuk ezt a tervet.”

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.