Őrizetbe vették Sarkozy két egykori munkatársát

Őrizetbe vette a párizsi rendőrség Nicolas Sarkozy államfő két egykori munkatársát és barátját a francia médiában Karacsigate-ként emlegetett ügyben folytatott nyomozás során – közölték szerdán rendőrségi források.

MNO
2011. 09. 21. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyanú szerint Edouard Balladur egykori miniszterelnök 1995-ös elnökválasztási kampányához illegális pénzekhez jutott egy Franciaország és Pakisztán közötti katonai szerződés nyomán. Sarkozy ekkoriban pénzügyminiszter és Balladur kampányának szóvivője volt.

Nicolas Bazire-t, Balladur volt kabinetfőnökét szerdán vették őrizetbe. Lakásán és irodájában kora délután még zajlott a házkutatás. Thierry Gaubert-t, aki Sarkozy kommunikációs tanácsadója volt a kilencvenes években, hétfőn vették őrizetbe, és szerdán hallgatja ki az illetékes vizsgálóbíró.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.