Őrizetben az uzsorás család

Uzsorásokat vettek őrizetbe Rétközberencsen; anya és fia kétszáz százalékos kamatra adott kölcsönöket nehéz sorsú családoknak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen – közölte a rendőrség kedden. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/807932"><strong>• Botrány a kompolti kisebbségi testület körül – A rendőrség nyomoz</strong></a>

MNO
2011. 09. 06. 14:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozás adatai szerint a 36 éves asszony és 19 éves fia tavaly és idén több alkalommal adott kölcsönt két helyi családnak, és ők a szóbeli megállapodás alapján az összeg dupláját voltak kötelesek visszafizetni. Az uzsorások a kölcsönök behajtása érdekében többször veréssel fenyegették meg a nehéz körülmények között élő embereket – mondta Fedor Rita, a megyei főkapitányság sajtószóvivője. A rendőrség kezdeményezi az őrizetbe vett gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.