Örömíjászat a Tisza-tó fővárosában

MN
2011. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Földanya havának 18. napján – azaz most vasárnap – Tiszafüreden megrendeztetik az íjászok IV. Őszi napéjegyenlőség elnevezésű országos hagyományőrző örömíjász-viadala. A nemes versengésre Tiszafüredre hívattatik minden történelmi íjat feszítő íjász, ki aznap teljes harci díszben, de még jobb, ha történelmi viseletben megjelenik az íjászda udvarán. Nevezni pusztai nomád íjjal és favesszőkkel lehet.
Eddig a versenyfelhívás – a meghívás azonban mindenkihez szól, hiszen az egész napos program kellemes kikapcsolódás a család minden tagjának. Nem kell ahhoz értő íjásznak lenni, hogy bárki végigizgulja a látványos versenyt, amelyen íjat ragad aprónép, legény és leány, ifjonc és menyecske, de még az 55 éven felüli „bölcsek” is. Lőnek majd 2D-s és 3D-s célra, lesz íjászpárbaj, s összemérik tudásukat távlövészetben, messzelövészetben.
A múltidéző eseményt érdemes összekötni hosszabb-rövidebb kirándulással, hiszen szeptemberben a Tisza-tó őszi pompájában hívogatja a természetbarátokat, Tiszafüred pedig a régió turisztikai központja. Aki bebarangolja a gyönyörű, vadregényes vízi világot, menthetetlenül beleszeret. A csónakos vagy kerékpáros kirándulás, netán lovas túra után jólesik a csobbanás a termálstrand nyitott és fedett medencéiben. A népművészet iránt érdeklődők megismerkedhetnek a híres füredi fazekassággal, hiszen a városban két fazekasmester is ápolja még a hagyományokat.
Infó: www.tie.atw.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.