Országos mesefesztivál Kőbányán

Játék és muzsika 100 percben címmel rendezik meg az V. Országos Mesefesztivált szombaton a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban; az ingyenesen látogatható fővárosi rendezvény kiemelt témája az idei évben a muzsika.

MNO
2011. 09. 06. 18:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mesefesztiváloknak minden évben meghatározott témája van, 2011-ben ez a muzsika: a programokat elsősorban olyan mesék köré szervezik, amelyekben a zene központi vagy nagyon hangsúlyos szerepet kap, a körtemuzsikától a békák kórusán át a fűzfán fütyülő rézangyalig – olvasható Viszkok Attila rendezvényszervező MTI-hez eljuttatott ismertetőjében.

A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (volt Pataky István Művelődési Központ) játszóházak mellett hangszerkészítés várja a gyerekeket, valamint közös zenélés Berzsiánnal, Klopédiával, Violinnal és segítőikkel. A programok között diafilmvetítés és -vásár, meseolvasás Mikkamakka házában, hangszerkészítés, kottamásolás és árnyképkészítés is szerepel. A gyerekeket interaktív játszóház, arcfestés, jelmezes fotózás várja.

Az Őze Lajos Művészeti Iskola diákjai délelőtt Lázár Ervin Csodapatika, délben A kék meg a sárga című meséjét adják elő. A brémai muzsikusok címmel Róka Szabolcs és Joós Tamás interaktív hangszerbemutatója látható hangszerkészítéssel egybekötve. A zene az kell címmel pedig minikoncertekkel várják a közönséget: fellép többek között Bella Péter tekerőlantos, valamint a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Iskola (régi Kőbányai Zeneiskola) diákjai is bemutatkoznak.

Délután a meseíró- és illusztrációs pályázat eredményhirdetése, Az én mesém című gyűjteményes mesekönyv 4. részének bemutatója és a Sültü zenekar táncháza várja az érdeklődőket.

A szervezők közlése szerint a meseíró pályázatra idén csaknem ötszáz mese érkezett, az internetes mesekönyvükbe feltöltött történetekhez pedig több száz illusztráció. Bárki válogathatott a mesék közül és küldhetett ahhoz a történethez rajzot, amelyik a legjobban tetszett neki – olvasható a rendezvény ismertetőjében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.