Országszerte lángra kapott a tarló

Kilenc esetben riasztották a tűzoltókat tarlótüzekhez szombaton Heves megyében; személyi sérülés nem történt – tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t.

MNO
2011. 09. 24. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hort közelében, a 3-as számú főút mellett húszhektárnyi területen gyulladt ki a száraz fű. A hatvani tűzoltók további három, a hevesiek további négy, a gyöngyösiek pedig egy esetben vonultak ki a lángra lobbant mezők eloltására – közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője. A tűz egyik esetben sem veszélyeztetett lakott területet – tette hozzá Antal Erika.

Mint elmondta: a legnagyobb kiterjedésű tűzhöz, Hort határába nem sokkal fél négy után riasztották a hatvani egységeket, akik a horti önkéntes tűzoltók segítségével, vízsugaras kocsi bevetésével és kéziszerszámokkal este 6 órára megfékezték a lángokat. A kárfelmérés folyamatban van – mondta a referens.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.