Öt csendőrrel végeztek

Öt török csendőr meghalt és kilenc megsebesült szombaton kurd fegyveres lázadók támadásában Törökország délkeleti részén – közölték a hatóságok.

MNO
2011. 09. 25. 8:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rakétavetőkkel felfegyverzett kurd lázadók Pervari városa közelében nyitottak tüzet a csendőrök egyik laktanyájára, de azok viszonozták a tüzet, a hatóságok pedig erősítést küldtek a helyszínre. A lázadók azonban aláaknázták a területet, hogy megakadályozzák a segítségnyújtást, és tüzet nyitottak az odaérkező katonai helikopterekre. Az összetűzésben három lázadó is életét vesztette.

A csendőrök és a katonák folytatják a hajtóvadászatot a támadók után katonai helikopterek támogatásával. A támadást feltehetően a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) tagjai követték el.

A PKK, amelyet terroristaszervezetként tart nyilván az Európai Unió és az Egyesült Államok is, 27 éve küzd fegyverrel a kurd önrendelkezésért. A harcokban azóta 40 ezer ember vesztette életét. Július óta drámai mértékben megszaporodtak a lázadók támadásai: a biztonsági erők több tucat tagját ölték meg, és legkevesebb tíz polgári személy életét is kioltották.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.