Öt emberrel végeztek a tuaregek és a zsoldosok

Az egykori líbiai vezetőhöz, Moamer Kadhafihoz hű erők támadásában meghalt az új líbiai hatóságok öt katonája vasárnap a déli Gadámesz településnél – közölte egy helyi illetékes és több szemtanú.

MNO
2011. 09. 25. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támadás a fővárostól, Tripolitól 600 kilométerre délnyugatra történt. Muhandesz Sziradzseddín, a helyi önkormányzat helyettes vezetője azt mondta, hogy hajnalban Kadhafi hívei, illetve az őket támogató tuareg harcosok és zsoldosok megtámadták a települést. Az Átmeneti Nemzeti Tanács irányítása alatt álló erők öt katonája életét vesztette, húsz megsebesült. Sziradzseddín szerint a településre támadók mintegy százan lehettek. Egy szemtanú elmondta, hogy a kadhafista egységek lőtték a történelmi várost, de összecsapások voltak a városban is.

Gadámesz, amelyet „a sivatag gyöngyszemének” is neveznek, a térség egyik legrégebbi települése. A tunéziai–algériai határvidéken fekvő várost az UNESCO 1986-ban a világörökség részévé nyilvánította.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.