Ötmillió forintot is érhet a szerelmes dal

Hamarosan elárvereznek Párizsban Serge Gainsbourg (1928–1991) francia sanzonénekes leghíresebb kéziratai közül néhányat.

MNO
2011. 09. 24. 14:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November 9-én kalapács alá kerül többek között a Love On The Beat és a Sorry Angel című dalok kézirata is – közölte a párizsi Sotheby’s aukciósház.

Az árverés legkiemelkedőbb darabját a Love On The Beat című 1984-es dalhoz készült feljegyzések képezik, Gainsbourg ugyanis nagyon sokat firkált és korrigált rajta. A szervezők szerint 12-18 ezer eurót (3,5-5,2 millió forintot) is adhatnak érte az árverésen.

A kéziratok mellett privát fotók és a zenészhez kapcsolható további emléktárgyak, köztük az 1976-os Szeretlek, én se téged című filmben általa viselt katonai dzseki is kalapács alá kerül.

Az orosz bevándoroltak családjából származó énekes az ötvenes években vált ismertté elsősorban sajátos hangvételű dalaival, amelyeket sokan anarchistának, provokatívnak tartottak, mások viszont újfajta költészetet találtak bennük.

Számos könnyűzenei díjat kapott, más énekeseknek is sok dalt írt, emellett filmszínészként is szerepelt, több könyve jelent meg és a filmrendezéssel is megpróbálkozott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.