Óvodák játszótereit ellenőrzik

A következő hetekben a fővárosi óvodák játszótereit ellenőrzi majd a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) – közölte a hatóság kedden.

MNO
2011. 09. 06. 9:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményük szerint a hatóság célja meggyőződni arról, hogy az óvodákban található kültéri játékok, kiegészítő eszközök megfelelnek-e a szabványokban és egyéb biztonsági előírásokban, jogszabályokban meghatározott követelményeknek; felmérik az eszközök állapotát is. Az esetlegesen tapasztalt hiányosságok esetén a hatóság munkatársai felhívják az intézmény figyelmét azok orvoslására. Ezenkívül a felmérés külön figyelmet szentel majd az ilyen eszközök tekintetében előírt dokumentációra is – tudatta az NFH, amely egyébként nemrégiben fejezte be az üzletekben található játszótéri eszközök ellenőrzését. A hatóság 58 kereskedelmi egységben összesen 2247 játszótéri eszközt ellenőrzött, és 389 esetben emelt kifogást.

A már telepített játszótéri eszközök és üzemeltetőik körében összesen 333 közterületen található, jellemzően önkormányzati tulajdonban és üzemeltetésben lévő játszóteret is ellenőriztek. A vizsgált több mint kétezer telepített eszköz közel felénél tárt fel valamilyen hiányosságot, melyek általában a megfelelőségi tanúsítvány, a karbantartási és ellenőrzési terv, valamint a nyilvántartás hiánya, illetve a kétévenként kötelező vizsgálat elmulasztása voltak – olvasható a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.