Pakisztániak és afgánok próbáltak átcsusszanni

Huszonhat határsértő próbált bejutni a schengeni övezetbe a röszkei autópálya-határátkelő térségében szerdára virradóra a zöldhatáron keresztül, a rendőrök egy szerb embercsempészt is elfogtak – közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

MNO
2011. 09. 21. 14:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mórahalom külterületén a hajnali órákban állítottak meg a járőrök öt pakisztáni állampolgárt, akik a zöldhatáron keresztül érkeztek Magyarországra. Mivel felmerült a gyanú, hogy csak a csoport egy részét fogták el, átkutatták a környéket, s további hét pakisztáni állampolgárt sikerült előállítani – közölte a százados. A röszkei átkelő közvetlen közelében a stabil hőkamera jelzése alapján tartoztattak föl egy nagyobb csoportot a rendőrök.

Az illegális migránsok egy része szétszaladt, de a járőröknek 14 afgán állampolgárt és egy szerb embercsempészt sikerült elfogniuk – tudatta a szóvivő. A határsértők közül hárman korábban már megpróbáltak illegálisan bejutni a schengeni övezetbe, ezért velük szemben büntetőeljárás indult, csakúgy mint az őket segítő szerb embercsempész ellen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.