Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Páratlan kincsek kerülnek a hírességek csarnokába

Páratlanul gazdag könyvtárral és archívummal gyarapodik jövőre a Rock and roll hírességeinek csarnoka Clevelandben.

MNO
2011. 09. 28. 14:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rock and roll történetének írásos és audiovizuális emlékeit őrző létesítmény 2012 tavaszán nyitja meg kapuit, pár nappal azelőtt, hogy az új hírességeket beiktatnák a csarnok halhatatlanjai közé. A több mint 2000 négyzetméteres könyvtár és archívum a témájába vágó anyagok gyűjtését és megőrzését tűzte ki célul, egyúttal hozzáférhetővé is teszi a dokumentumokat, hogy a kutatók és az érdeklődők tanulmányozhassák a forrásokat – ismertette a csarnok honlapja.

A Rock and roll hírességek csarnoka új jelöltjeinek nevét kedden hozták nyilvánosságra. Az idén először jelölt zenészek között szerepel Joan Jett, a Heart’s Wilson Sisters, a Guns N’Roses, a The Cure, valamint az 1976-ban elhunyt Freddie King bluesgitáros és énekes is. A visszatérő jelöltek sorában a Beastie Boys, a Red Hot Chili Peppers és Donna Summer neve is olvasható. A csarnokba csak olyan zenész juthat be, akinek első albuma több mint 25 éve (1986 előtt) jelent meg. Az új hírességekről a csarnokba már bekerült kollégákból és a lemezipar képviselőiből álló 500 tagú testület szavaz. Az „újoncok” ünnepélyes bemutatására 2012. április 14-én kerül sor.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.