Peking Palesztinát akarja

Kína a független palesztin állam létrehozása mellett áll, és támogatni fogja a palesztinok kérelmét az ENSZ-ben – tudatta a külügyminisztérium szóvivője útján szerdán a kínai kormány.

MNO
2011. 09. 07. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A független állam elidegeníthetetlen, törvényes joga a palesztin népnek, s egyben Palesztina és Izrael békés egymás mellett élésének alapja, illetve feltétele” – szögezte le Csiang Jü. „Megértjük, tiszteljük és támogatjuk Palesztina tervét arra, hogy a kérdést az ENSZ elé terjessze” – tette hozzá nyomatékkal. A palesztinok ENSZ-tagságukra vonatkozó kérelmüket szeptember 20-án, a közgyűlés 66. ülésszaka előtt nyújtják be hivatalosan New Yorkban a világszervezet főtitkárának. Izrael határozottan ellene van a palesztinok kérésének, s – Washingtonnal egyetértésben – az az álláspontja, hogy a tárgyalások folytatásával lehet csak a független palesztin állam megvalósításához eljutni.

A hírek szerint az Egyesült Államok még az utolsó pillanatban kísérletet tett a palesztinok meggyőzésére, hogy álljanak el tervüktől. Barack Obama kormánya világossá tette, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsában vétót fog emelni az előterjesztés ellen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.