Péntektől jobban foghatók

Péntektől jelentősen javulnak az RTL Klub és a TV2 vételi lehetőségei a MinDig TV szolgáltatás keretében, ez a leglátványosabban az Alföldön és a Kisalföldön érzékelhető majd – közölte az Antenna Hungária Zrt. csütörtökön azzal kapcsolatban, hogy a hónap végén közszolgálati multiplexet alakít ki, ezért a két legnézettebb országos kereskedelmi csatornákat áthelyezi másik multiplexre.

MNO
2011. 09. 29. 17:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezenfelül 2011. október 1-jétől az RTL Klub programja is 16:9-es képarányban fogható a MinDig TV ingyenes digitális földfelszíni televíziós kínálatában – tartalmazza az Antenna Hungária közleménye.

A multiplexváltás elsődlegesen azokat a nézőket érinti, akik tető- vagy szobaantennával a MinDig TV szolgáltatás keretében a kereskedelmi csatornákat nézik. A változás nem érinti az RTL Klub és a TV2 analóg földfelszíni műsorterjesztését.

Ezen túlmenően, a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételi lehetőségeinek és minőségének javítása érdekében a hálózat egyes paraméterei megváltoznak mindhárom DVB-T multiplexnél. Ennek következtében a kereskedelmi televíziócsatornák vételi lehetőségei tovább javulnak, a leglátványosabb javulás a vételi viszonyokban az Alföldön és a Kisalföldön várható. Egyes helyeken, ahol korábban kizárólag tetőantennás vétellel lehetett venni a digitális földfelszíni televíziós adásokat, most kültéri, ablak mellé helyezett antenna vagy szobaantenna is elegendő lehet a stabil vételhez – olvasható az Antenna Hungária közleményében.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap korábban az MTI-vel azt közölte: valamennyi közszolgálati műsor egy frekvenciáról lesz elérhető a MindDig TV szolgáltatásában péntektől, javul a képminőség, és több helyen lehet majd szobaantennával fogni a digitális adásokat.

Az MTVA-val kötött új műsorterjesztési szerződés alapján az Antenna Hungária Zrt. 2011. szeptember 30-án közszolgálati multiplexet – az A jelű multiplexen – alakít ki, ezáltal a Duna Televízió, a Magyar Televízió és a Magyar Rádió műsorai októbertől közös multiplexen találhatók meg, így nem fordulhat elő, hogy csak az egyik vagy a másik köztelevízió műsora legyen látható. Szeptember 30-tól a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételi lehetőségeinek és minőségének további javítása érdekében a hálózat egyes paraméterei megváltoznak, így jelentősen bővül a digitális földfelszíni televíziós kínálat.

A közszolgálati multiplex megvalósítása érdekében számos programot az A multiplexről a C multiplexre tesznek át: a TV2-t, az RTL Klubot, a Euronewst, a Hír TV-t, az ATV-t, a SportKlubot, az Info Channelt és a NeoFM-et.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.