Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Politikai tény a palesztin állam létrejötte

Az Európai Parlament mai ülésnapján folytatta a közel-keleti helyzet értékelését. Schöpflin György fideszes EP-képviselő hozzászólásában kiemelte, hogy a palesztin állam létrejötte immáron politikai ténnyé vált – olvasható a fideszes EP-képviselő közleményében.

MNO
2011. 09. 27. 20:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Palesztina államiságának teljes elismerése valósággá vált, akár elismeri az ENSZ, akár nem. Ebben a tekintetben, teljesen lényegtelen, hogy az Egyesült Államok már jó előre jelezte vétóját a palesztin kérelemmel szemben, mivel a palesztin államiság megalakulásának elve jelentős támogatást tudhat maga mögött az egész világról” – hangsúlyozta Schöpflin a vita során.

A néppárti politikus hozzátette, hogy a politikai realitás és a jogi státusz gyakran ellentétes irányba mutatnak, de a jelenlegi folyamat legvalószínűbb kimenetele hosszú távon a kétállami megoldás. Sajnálatosnak nevezte ugyanakkor, hogy Izrael és támogatói teljességgel figyelmen kívül hagynak egy új politikai tényt, a palesztin állam létrejöttét – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.