Pontot csent a Milan a Nou Campból

Az 1. és a 93. percben is gólt lőtt a Milan a Barcelona ellen a Bajnokok Ligája csoportkör első fordulójában, így hiába játszott mezőnyfölényben a katalán csapat, az olasz bajnok végül egy ponttal távozott a Nou Campból. Egyedül a Marseille tudott nyerni idegenben az első játéknapon, a Tőzsér Dániellel és Köteles Lászlóval felálló Genk 0-0-s döntetlent játszott a Valenciával, a Huszti Szabolcsot a kispadon hagyó Zenit kikapott Nicosiában. A keddi mérkőzések érdekessége, hogy a 17 gólból kilencet brazil légiós szerzett.

Pintér Patrick
2011. 09. 14. 6:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csoport

Köteles László és Tőzsér Dániel is végigjátszotta a Genk színeiben az első csoportmérkőzést, a belga együttes gól nélküli döntetlenre végzett a spanyol Valenciával. A Chelsea David Luiz nagyszerű lövésével jutott előnyhöz a Leverkusen ellen, amit Mata a 93. percben megduplázott, így Villas-Boas mester sikerrel kezdte a BL-karrierjét a londoniak kispadján.

Eredmények:
Chelsea–Leverkusen 2-0 (David Luiz, Mata)
Genk–Valencia 0-0


B csoport

Egy szép támadás végén Van Persie góljával szerzett vezetést az Arsenal Dortmunban, s a hazai csapat egészen a hajráig képtelen volt kifogni a londoni együttes védelmén, azon belül is Szczesny kapuson. A 88. percben aztán egy szabadrúgás után kivágódó labdát Perisic kapásból a bal felső sarokba vágta. Az egy ponttal mindkét csapat elégedett volt. A csoport másik találkozóján a Marseille Lucho González közeli találatával nyert az Olympiakosz otthonában.

Eredmények:
Olympiakosz–Marseille 0-1 (L. González)
Dortmund–Arsenal 1-1 (Perisic, ill. Van Persie)


C csoport

Hiába vezetett idegenben a Sahtar és a Zenit is, végül mindkét csapat pont nélkül távozott. A bányászvárosiak Luiz Adriano szerencsés találatával jutottak előnyhöz Portóban, amit Hulk szabadrúgásból még a szünet előtt kiegyenlített, Kléber pedig a második játékrészben a hazaiak javára döntötte el a találkozót. A szentpétervári gárda Zirjanov góljával szerzett vezetést, de a csoportkörbe jutást kivívó ciprusi együttes brazil légiósai, Manduca és Aílton fordítani tudtak.

Eredmények:
Porto–Sahtar 2-1 (Hulk, Kléber, ill. Luiz Adriano)
APOEL Nicosia–Zenit 2-1 (Manduca, Aílton, ill. Zirjanov)


D csoport

Már az első percben állva hagyta a Barcelona védelmét Pato, a Milan csatára, s ziccerben nem is hibázott. Innentől kezdve viszont beszorult az olasz együttes, 30 méteres távolságra védekezve a saját kapujától. A Barcelona egy jobb oldali védelmi megingást kihasználva egyenlített, majd a szünet után Villa parádés szabadrúgásgóljával már vezetett is. Az óriási fölényben játszó katalánok többször feltehették volna az i-re a pontot, ám végül a Milan a 93. percben Thiago Silva szöglet utáni fejesgóljával döntetlenre mentették az összecsapást. Megosztoztak a pontokon a csapatok a másik mérkőzésen is, itt a Viktória Plzen végül 1-1-et játszott a BATE Boriszovval.

Eredmények:
Barcelona–Milan 2-2 (Pedro, Villa, ill. Pato, Thiago Silva)
Viktoria Plzen–BATE Boriszov 1-1 (Bakos, ill. Bressan)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.