Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Pozitív mintát produkált a magyar kajak-kenu versenyző

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) arról tájékoztatta a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget (MKKSZ), hogy a sportág egyik felnőtt versenyzője pozitív vizeletmintát produkált egy tavaszi ellenőrzés során − közölte kedden késő este az MTI-vel az MKKSZ, amely hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a személyiségi jogok védelme miatt a felülvizsgálati eljárás lezárultáig a sportolót nem áll módjában megnevezni.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/811204" target="_blank"><strong>• A testüket is „átprogramozzák”, csak hogy győzzenek</strong></a>

MNO
2011. 09. 27. 20:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az érintett sportoló idén egyetlen jelentős világversenyen, így természetesen a szegedi világbajnokságon sem szerepelt a magyar válogatottban. A versenyző a pozitív vizeletmintát május végén adta le, az A-minta laboreredménye a múlt héten jutott el a MACS-hoz. A sportoló még nem döntött arról, hogy kéri-e a B-minta vizsgálatát, ám a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a jogszabályi feltételeknek megfelelően intézkedik a sportoló versenyzési engedélyének felfüggesztéséről” − áll az MKKSZ közleményében.

A szervezet kiemeli, hogy az MKKSZ és a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) egyaránt a dopping elleni harc elkötelezettjének tartja magát. „Az MKKSZ a kötelező vizsgálatokon kívül is folyamatosan ellenőrizteti a válogatott sportolókat. Az ICF az idei szegedi világbajnokságon 30 mintát vett, ezek minden esetben negatívak voltak” − közölte a hazai szövetség.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.