Prostitúció: 23 vádlott ellen folyik eljárás

Prostitúciós tevékenység szervezése, kitartottság, valamint egyéb bűncselekmények elkövetésének vádja miatt 23 vádlott ellen folyik büntetőper a Kecskeméti Városi Bíróságon; a hétfői tárgyalási napon Szeleczki Zoltán tanácsvezető bíró kihallgatásokkal folytatta a bizonyítási eljárást.

MNO
2011. 09. 12. 13:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint az első- és a másodrendű vádlott 2006-ban konspiratív módon működő, szervezettség jegyeit mutató hálózatot épített ki, amelynek tagjai velük alá-fölérendeltségi viszonyban álltak. A hálózat Kecskemét területén, továbbá a Kecskemétre bevezető utak mentén üzletszerű kéjelgést folytatók szállításában, védelmében, felügyeletében, valamint az üzletszerű kéjelgésből származó bevételek beszedésében működött közre.

Az első- és a másodrendű vádlott felosztotta Kecskemét területét, meghatározták azt a helyet, útszakaszt, ahol prostituáltak az engedélyükkel, naponta fizetendő útpénz ellenében szexuális szolgáltatást kínáltak. A hálózat tagjai, a közvetlen felügyeletet, védelmet ellátó vádlottak egy-egy terület gazdái voltak, beszedték a bevételt, amelyből ötezer forint „útpénzt” adtak át a hálózat élén álló vádlottaknak vagy megbízottaiknak. A közvetlen felügyeletet ellátó vádlottak telefonon vagy füttyjelzéssel értesítették egymást a rendőrök közeledéséről.

A vád egyik szála szerint a tizenhetedrendű vádlott folyamatosan és egészben kitartatta magát egy üzletszerű kéjelgést folytató nővel. Ő felügyelte a prostitúciós tevékenységet, elvette a nő pénzét, lakást biztosított neki, és ha nem akart „engedelmeskedni” neki, megverte. Az ügyészség kitartottság bűntettével, valamint aljas indokból elkövetett testi sértés bűntettével vádolja a férfit. Miután őt őrizetbe vették, élettársa tartatta ki magát.

A per hétfői tárgyalási napjára több vádlott jelentős késéssel érkezett meg, a tanúk többsége pedig egyáltalán nem jelent meg – utóbbiak közül többnek elrendelték már a rendőri elővezetését, de őket sem tudta előállítani a hatóság. A bizonyítási eljárás folytatódik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.