Rákos megbetegedések előidézésével is vádolják a céget

Erőszakos tüntetések robbantak ki egy kelet-kínai városban a helyi napelemgyártó vállalat környezetszennyezése miatt – jelentette a hét végén a Hszinhua hírügynökség.

MNO
2011. 09. 18. 9:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi hatóságok közlése szerint a Csöcsiang tartománybeli Hunghsziao falu több mint ötszáz lakosa három napja kezdett tüntetni Hajning városában, a napelemgyártó vállalatnál magyarázatot követelve a környezetszennyezésre, amely halpusztulást okozott egy folyóban. A tüntetők a vállalat számlájára írják 31 folyóparti lakos rákos megbetegedését. Az üzem egy hongkongi cégnek a leányvállalata.

A helyi hatóságok szerint a hét végére erőszakossá váltak a tüntetések: egyes tiltakozók behatoltak a cég területére, megrongálták a vállalat irodáit, és felborítottak nyolc gépkocsit. Károk keletkeztek négy rendőrautóban is. A helyi hatóságok arra kérték a vállalatot, hogy függessze fel a termelést.

Az utóbbi években egyre gyakrabban fordultak elő Kína-szerte tüntetések a környezetszennyezés miatt. Augusztusban egy vegyipari gyárat zártak be Talien városában az ottani lakosság tiltakozása miatt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.