Rég nem látott mélységben jár a kontinens

Kétévi mélypontra süllyedt a világgazdaság aktivitása – állapította meg szerdán az egyik vezető befektetési csoport az általa összeállított globális összágazati beszerzőmenedzser-index (PMI) alapján.

MNO
2011. 09. 07. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A JP Morgan bankcsoport, amely minden hónapban közzéteszi a világgazdaság egészére kivetített, a legnagyobb nemzetgazdaságok feldolgozó és szolgáltatási szektorainak teljesítményadataiból hozzáadottérték-súlyozással képzett saját, összesített beszerzőmenedzser-indexét, az augusztusról szóló szerdai kimutatásában közölte, hogy az általa kiszámított kibocsátási mutató a múlt hónapban 1 ponttal, 51,5 pontra csökkent. Ez az utóbbi két év legalacsonyabb értéke, és mindössze 1,5 százalék körüli, éves szintre átszámolt pillanatnyi világgazdasági növekedési ütemnek felel meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.