A beruházás keddi avatásán Bárány László, a családi vállalkozásként működő cégcsoport tulajdonosa, a Baromfi Termék Tanács elnöke elmondta: a saját forrásból és bankhitelből finanszírozott, 1,6 milliárd forintos fejlesztés során lecserélték a teljes vágóvonalat, s a darabolóüzem korszerűsítésével 60 százalékkal növelték a gyár kapacitását.
Hozzátette: így az idén a tavalyi 24 milliárdról 31 milliárd forintra nő a cégcsoport árbevétele, s a dolgozói létszám is emelkedik, 860-ról 920-ra. A Master Good további beruházást is előkészít Szabolcsban, 4,5 milliárd forintos költségből új baromfikeltető-üzemet, valamint szülőpár- és brojlerhizlaló istállókat épít. Az újabb agrárágazati fejlesztés még az idén megkezdődik. A befektetés forrása az önerő mellett európai uniós támogatás, illetve egy része szintén bankhitel lesz.
A most korszerűsített és bővített kisvárdai üzem – mint azt a cégvezető közölte – a hazai és külföldi üzletláncok mellett a Tesco cseh, szlovák és angol bevásárlóközpontjait látja el baromfitermékekkel, továbbá legnagyobb alapanyag-beszállítója a térségben működő McDonald’s egységeknek is. Az üzem a magyar termelésnek a 25 százalékát adja.
A Master Good cégcsoport Északkelet-Magyarország területén működik, integrált takarmánytermesztéssel, baromfitenyésztéssel, keltetéssel, brojlerhízlalással és -feldolgozással foglalkozik. A családi vállalkozás egy évszázada, négy generációra visszamenőleg tevékenykedik az ágazatban.
A menedzsmentnek az elmúlt néhány évben sikerült új piacok felé is nyitni. Míg korábban Svájcba, Németországba, Ausztriába, Romániába, Lengyelországba, Szlovákiába és Csehországba exportáltak, ma már Dél-Koreába és Kínába is. A növekvő értékesítés eredményeként a heti 280 ezer csirkével szemben jelenleg már félmillió darabot dolgoznak fel a Master Good üzemeiben.
(MTI)
Napi balfék: Ott is lop Peti?