Rendezőként is bemutatkozik a híres színész

Rendkívül sikeres színészi pályafutással a háta mögött 74 évesen rendezőként is bemutatkozik Dustin Hoffman, aki hétfőn Londonban kezdi forgatni filmjét.

MNO
2011. 09. 11. 14:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Quartet című alkotás Daniel Schmid svájci rendező Il Bacio de Tosca című dokumentumfilmjén alapul. Az 1984-es film egy valamikori operaénekeseknek és zenészeknek létrehozott idősek otthonáról szól. A milánói Casa di Riposo per Musicisti nevű otthont Giuseppe Verdi alapította. Dustin Hoffman mozifilmje ezzel szemben Nagy-Britanniában játszódik. „Nagyon szerettem a dokumentumfilmet, megható történet, és nagyszerűnek találom, hogy egy olyan nagy színészi tapasztalattal bíró ember rendezi a feldolgozást, mint Dustin Hoffman” – fogalmazott Marc Schmidheiny társproducer.

A Quartet forgatása a tervek szerint hat hétig tart majd, a főszerepet Peter O'Toole játssza, Dustin Hoffman nem szerepel a filmben. Az alkotás várhatóan 2012 nyarán kerül mozikba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.