Rendőrkézen a betörőbanda

Mintegy húsz betöréssel hozták összefüggésbe a dunaújvárosi rendőrök annak a hattagú bandának a tagjait, akik tavaly év vége óta folyamatosan követtek el betöréseket a Fejér megyei Perkátán; a gyanúsítottak közül négyet őrizetbe vettek – közölte csütörtökön a rendőrség.

MNO
2011. 09. 08. 19:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaság – amelynek legfiatalabb tagja 15, a legidősebb 29 éves – különböző felállásban, de egymás tevékenységéről tudva, több tucat lakóházat és melléképületet „látogatott meg”, s vitt mindent, ami a keze ügyébe került – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Németh-Kész Mónika rendőr százados tájékoztatása szerint elvetemültségükre jellemző, hogy amikor egy idős asszony tetten érte őket, egyikük feltartóztatta, a többiek pedig a meglopott nő szeme láttára hordták ki a házban összeszedett holmikat, a baromfiudvarból pedig a kacsákat.

A társaság több tagjánál házkutatást tartottak, s annak során számos, a bűncselekmény során szerzett használati tárgy került elő. A gyanúsítottak közül többen beismerő vallomást tettek. A banda két felnőtt és két fiatalkorú tagja bűnügyi őrizetben van, s a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat. A dunaújvárosi nyomozók vizsgálják, hogy a bűnbanda összefüggésbe hozható-e további perkátai, illetve a környéken elkövetett lopásokkal, s tart az eltulajdonított tárgyak értékesítési vonalának feltérképezése is. Nem kizárt, hogy az ügyben újabb gyanúsításokra is sor kerül – mondta a rendőrségi szóvivő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.