Repülőkutyát készített a Jaguarjából

Repülőkutya nevű „öszvérautó” kerül kalapács alá egy pénteki árverésen Nagy-Britanniában: tulajdonosa Jaguart párosított Mini Morrisszal a kutyái kedvéért, hogy azok kényelmesebben elférhessenek a járműben.

MNO
2011. 09. 07. 17:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemrégiben elhunyt Geoffrey Stevens volt az egyedülálló kocsi kreátora, melyet Foxbatnek – Repülőkutyának – nevezett el. A Morrisnak a hátsó felét hegesztette a XK150-es típusú, 1959-es évjáratú Jaguarhoz.

A párosítás ötlete a hetvenes években fogant Stevens fejében, miután ráébredt, hogy egyre nagyobb labradorjai egyre kevésbé férnek el a Jaguarban. Az eredmény afféle „kettős látás” lett: szemből a kocsi nagyon impozáns, hátulról nagyon szegényes. Az aukciót szervező cég negyvenezer fontos (12 millió forint) árra számít – adta hírül a brit Metro újság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.