Röviden

MTI
2011. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közös beszerzés, olcsóbb áram
Négy felsőfokú oktatási intézmény közös árambeszerzésén 185 millió forintot, 29 százalékot takarít meg
– közölte a beszerzést szervező Sourcing Hungary Kft. az MTI-vel. A beszerzésekre szakosodott szakértő szervezet közlése szerint 26 millió kilowattóra mennyiségre írtak ki pályázatot 16 hónapos időszakra. Négy ajánlattevő közül elektronikus árlejtéssel, azaz százhúsz percen keresztül történő elektronikus alkudozással átlagosan hét forinttal sikerült mérsékelni a villamos energia kilowattóránkénti vételárát. A végső ár mintegy 29 százalékkal alacsonyabb az aktuális áraknál. (MTI)

Marad az üzemanyagár
Nem változtat az üzemanyagok nagykereskedelmi árán ezen a héten a Mol Nyrt., így a benzin átlagára 379 forint, a gázolajé 366 forint marad. A Mol egy hete sem változtatta meg a benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. Az autósok 20–25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. (MTI)

Rövid hajjal kisebb a fogyasztás
Dolgozói hajának levágásával akar hozzájárulni egy vállalat Japán energiatakarékosságához. A Maeda nevű építőipari cég 2700 főt foglalkoztat, és vezetőinek ötlete szerint, ha rövidebb a haj, kevesebb áram kell a megszárításához, a mosáshoz pedig vízből sem kell annyi, mint a hoszszúhoz. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.