Röviden

MN
2011. 09. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dél-Koreával tárgyal a Gazprom
Az orosz Gazprom képviselői a közeljövőben Dél-Koreába látogatnak a két országot Észak-Koreán keresztül öszszekötő gázvezeték projektkivitelezési lehetőségeinek megvizsgálására. A nevük elhallgatását kérő dél-koreai kormányilletékesektől származó információk szerint a Gazprom és dél-koreai partnere, az állami Korea Gas Corp. képviselőinek találkozója ezen, vagy a jövő héten esedékes. (MTI)

Csökkenő profitok az árampiacon
A Budapesti Elektromos Művek (Elmű) Nyrt. árbevételének 2,85 százalékos csökkenésével 22,74 százalékkal kisebb eredményt ért el az első fél évben. A jelentés szerint az Elmű 123,5 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el az első fél évben, szemben az előző év első félében elért 127,1 milliárd forinttal. A csoporthoz tartozó ÉMÁSZ ugyancsak csökkenő eredményről és profitról adott jelentést. (MTI)

Ismét drágulhat az üzemanyag
A forint gyengélkedése és a finomított olajtermékek árának tőzsdei emelkedése miatt az üzemanyagok drágulására számít a Portfolio.hu. A gazdasági szakportál számításai szerint forintban számolva a benzin 4,9, a gázolaj 2,6 százalékkal drágult a Mol árképzése szempontjából irányadó mediterrán börzéken. Az olajtársaság rendszerint hétfőnként dönt az árváltoztatásról, amelyek szerdán jelennek meg a kiskereskedelemben. (MN)

Leányvállalatot alapít nálunk a NIS
A térségben való terjeszkedés jegyében Magyarországon, valamint Boszniában, Bulgáriában és Romániában tervez leányvállalatokat létrehozni a közeljövőben a szerb NIS olajipari csoport. A szerb nemzeti olajtársaság a Gazprom Neft, az orosz Gazprom kőolajipari leányvállalatának érdekeltségébe tartozik 2009 óta, amikor az orosz cég 51 százalékos részesedést szerzett benne 400 millió euróért. Idén márciusban üzletrészét 56,15 százalékra növelte, ezért 40 millió eurót fizetett. A NIS már érdekelt Magyarországon, miután bekapcsolódott a makói földgázmező feltárási munkálataiba. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.