Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Sárkányfesztivál Zebegényben

Helyi civilek kezdeményezésére immár negyedik alkalommal rendeznek úgynevezett tökvilágfesztivált Zebegényben, amit idén sárkányfesztivállal „fűszereznek” – tájékoztatta az MTI-t a hétvégi kétnapos programról Vincze Mihály főszervező.

MNO
2011. 09. 29. 13:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Börzsöny lábánál fekvő, a Dunakanyar ékszerdobozaként is emlegetett Zebegényben mindenki ismer mindenkit, így a faluban nagy népszerűségnek örvendő dísztök köré szervezett fesztivál előkészületeiben kicsik és nagyok egyaránt segítettek – mondta a főszervező. Hozzátette: ez az összeszokottság és önzetlenség teszi lehetővé, hogy párezer forintból ki tudják hozni az immár dupla fesztivált, ugyanis idén a páratlan panorámájú sárkánydomb adottságait kihasználva a papírsárkányok is főszerephez jutnak.

Szombaton egyebek mellett tökemelő, töklökő és tökmagpöckölő versenyeken szórakozhatnak a vendégek, miközben vadételek és egyéb gasztronómiai remekek főnek a bográcsokban. A kicsik kézműves foglalkozásokon tehetik próbára ügyességüket, de az egymást váltó népszerű fellépőkre is bizonyára sokan kíváncsiak lesznek. Estefelé feldíszített töklámpásokkal vonulnak a fesztiválozók a sárkánydombra, hogy megcsodálják a dunakanyari naplementét, majd folytassák a vigasságot.

Vasárnap lázas papírsárkány-építés kezdődik, ebben szakavatott kezek is segítenek – mondta Vincze Mihály, aki szerint nemcsak röptetik majd a sárkányokat, hanem szépségüket is összemérik. A sárkánykonyha és a falu közepéről a dombtetőig közlekedő sárkánybusz szolgáltatásai bővítik a tarka kínálatot, amelyben előkelő helyet kapnak a zenei programok. Fellép Takáts Eszter és zenekara, dj. Chriss, valamint sok más kedvenc – ajánlotta mindenki figyelmébe az ingyenesen látogatható „dupla” fesztivált a főszervező.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.