Schiffer a szurkolók indokolatlan kriminalizálásáról beszélt

Az LMP szerint a sporthuliganizmus elleni törvény indokolatlan módon kriminalizálja a szurkolókat, ezért az ellenzéki párt megfontolja, hogy a jogszabály ügyében az Alkotmánybírósághoz forduljon. Schiffer András frakcióvezető ezt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján jelentette ki, leszögezve: „a huligán nem bűnöző”.

MNO
2011. 09. 13. 10:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schiffer András, aki közvetlenül a sajtótájékoztató előtt a Magyar Labdarúgó Szövetség szurkolói irodájának képviselőivel egyeztetett, felhívta a figyelmet arra, hogy a tervek szerint jövőre egymilliárd forintot költenek el beléptetőrendszerekre, a stadionok biztonsági berendezéseire, anélkül, hogy az ügyben bármilyen hatástanulmányt nyilvánosságra hoztak volna. Tíz évvel ezelőtt láttuk azt, hogy milyen, ha hatástanulmány nélkül költenek el közpénzeket beléptetőrendszerre – mondta.

A szurkolók képviselői beszámoltak arról, hogy rengeteg rendőri atrocitás éri őket – közölte Schiffer András. Ennek kapcsán elfogadhatatlannak nevezte azt is, hogy egy stadionban megtorolják a politikai véleménynyilvánítást.

Schiffer András szerint „az utóbbi hetekben kifejezetten utazik arra a rendőrség, hogy produkáljon eseteket, alátámassza utólag ennek a teljesen indokolatlan törvénynek az indokoltságát”. Megismételte korábbi aggályaikat, amelyek szerint adatvédelmi problémákat vethet fel a szurkolói kártya majdani bevezetése. Külön kiemelte, hogy a mérkőzéseken az őrző-védő cégek közhatalmi jogosítványokat kapnak, miközben a rendőrség pénzt kér bizonyos meccsek biztosításáért.

Schiffer András elmondta, arra kérte a szurkolói csoportok képviselőit, folyamatosan tájékoztassák a képviselőket arról, milyen anomáliákat okozott a javaslat. Úgy fogalmazott, a szurkolók kriminalizálása tovább csökkenti majd a mérkőzések látogatottságát. Reményét fejezte ki, hogy a kormányzat nyitott lesz majd arra, hogy a tapasztalatok alapján módosítsák a törvényt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.