Schmitt a magyar BT-tagság mellett lobbizott az ENSZ-ben

Magyarország biztonsági tanácsi tagságának népszerűsítése állt azoknak a kétoldalú tárgyalásoknak a középpontjában, amelyeket Schmitt Pál köztársasági elnök az ENSZ-közgyűlés általános vitájának margóján folytatott szerdán New Yorkban.<br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/811147" target="_blank">• Eskettek is a második legnagyobb magyar központban</a></strong>

MNO
2011. 09. 21. 19:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország kész közreműködni mezőgazdasági szakemberek, orvosok és állatorvosok képzésében és megosztani az energetika területén szerzett tapasztalatait – mondta a köztársasági elnök a Ralph Gonsalvessel, a Saint Vincent és a Grenadine-szigetek miniszterelnökével folytatott tárgyalásán.

A Dimítrisz Hrisztófiasszal, Ciprus köztársasági elnökével folytatott tárgyalásán Schmitt Pál hangsúlyozta a két ország hagyományosan jó kapcsolatai melletti elkötelezettségét, és felajánlotta a magyar EU-elnökség tapasztalatainak átadását, mivel Ciprus 2012 második felében készül a tisztség betöltésére.

Magyarország elkötelezett a klímaváltozás elleni küzdelem mellett, e folyamatok a tengerszint emelkedése miatt súlyosan veszélyeztetik a szigetországok létét – hangsúlyozta a köztársasági elnök az Ikililou Dhoinine Comore-szigeteki államfővel lezajlott megbeszélésén. Schmitt Pál tárgyalópartnere érdeklődött a magyar felsőoktatási ösztöndíjakról, amelyek segítségével már eddig is számos, a fejlődő országokból érkezett diák végzett a magyar egyetemeken.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.