Scipiades Erzsébet: Az MTI hajléktalanjai

MNO
2011. 09. 27. 6:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közszolgálati Magyar Távirati Iroda a hajléktalan-népszavazással kapcsolatban nemcsak hogy súlyosan előítéletes volt, hanem szakmaiatlan is. Részeredményeket nem közölt, a hajléktalanokat egy kitakart arcú, köztéren vizelő férfival azonosította, a népszavazást pedig elbagatellizálta. Nem volt tisztában avval, amit a hajléktalan-ellátó szervezetek hetek óta mondanak: Józsefváros a maga módján elkezdte a számára nem megfelelő hajléktalanok és ellátó intézmények kerületből való kiszorítását. A VIII. kerületben lakcím szerint ma 2700 hajléktalan él, s 600 gyermeknek és felnőttnek van érvényes, térre vagy utcára bejelentett címe. Sorsukról a képviselő-testület a napokban dönt.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszava, 2011. szeptember 27.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.