A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Segíteni kell a hajléktalanokon, nem magukra hagyni őket

A Belügyminisztérium szerint a vasárnapi, érvénytelennek bizonyult józsefvárosi népszavazáson az emberek egyértelművé tették, hogy a rend oldalán állnak és támogatják azt a folyamatot, amelyet a tárca tavaly indított el a települések közterületeinek a rendezetté tétele érdekében.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/812183" target="_blank"><strong>• Továbbra is fenntartja a kukázás tilalmát a VIII. kerület</strong></a>

MNO
2011. 09. 26. 18:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minisztérium sajtóirodája hétfői közleményében azt írta, hogy a tárcát megerősíti céljaiban a VIII. kerületi népszavazás eredménye; csaknem tízezer józsefvárosi polgár jelezte szavazatával, hogy rendes környezetet, egészséges és tiszta közterületeket akar. Mint írták, a BM által kezdeményezett jogszabályok lehetőséget adnak a helyhatóságoknak arra, hogy tiszta utcákat, köztereket biztosíthassanak a polgárok számára.

„Azt az álságos szemléletet, amely szerint a hajléktalan bárhol kisajátíthat magának közterületet »szociális okok« miatt, végleg meg kell szüntetni. A fedél nélkül élő embereken segíteni kell és nem magukra hagyni a közterületeken, egészségtelen körülmények között. Szükséges ezért, hogy a társadalom peremére szorult emberek is megfelelő és hatékony ellátást kapjanak, hogy életmódjuk miatt ne kényszerüljenek az utcára” – közölték, hozzátéve, hogy ebben a munkában számítanak az egyházak és a karitatív szervezetek együttműködésére.

A helyi népszavazást azért kezdeményezte Kocsis Máté (Fidesz–KDNP) polgármester, mert álláspontja szerint a VIII. kerület a lehetőségeihez képest túlzott terhet vállal a budapesti hajléktalanok ellátásában és az ehhez kapcsolódó problémák megoldásában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.