Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Segítettek az elhelyezkedésben

Sikerrel zárult az EM Csoport Nonprofit Kft. foglalkoztatási mentorprogramja Csongrád megyében; a szolgáltatásokat igénybe vevők mintegy 70 százaléka elhelyezkedett vagy a munkába állást segítő képzésen vesz részt – tájékoztatott a cég.

MNO
2011. 09. 29. 6:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavasszal indult, uniós támogatással megvalósuló programban öt mentor dolgozott a megye munkaügyi kirendeltségein. A szakemberek segítséget nyújtottak az elhelyezkedést gátló tényezők felismerésében és a reális igények megfogalmazásában a hatékony munkaerő-piaci reintegráció érdekében – áll a vállalkozás közleményében. A közfoglalkoztatási mentorok alapvető feladata volt, hogy a támogatott ügyfelek munkaerő-piaci esélyeit növeljék annak érdekében, hogy minél hamarabb állást találjanak.

A mentori szolgáltatást Csongrád megyében 495 – elsősorban bérpótló juttatásban részesülő – személy vette igénybe. A mentoráltak közül 43-an – 8,7 százalék – a nyílt munkaerőpiacon helyezkedtek el, háromszázan – 60 százalék – a közfoglalkoztatásban találtak állást, tízen pedig vagy új szakképesítést nyújtó vagy a munkaerő-piaci esélyeket növelő képzésbe kapcsolódtak be. Ezzel az EM Csoport Nonprofit Kft. teljesítette azt a pályázatban kitűzött célt, hogy a programba bevont álláskeresőkből százan helyezkedjenek el vagy vegyenek részt képzésen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.