Senkinek sem érdeke, hogy összeomoljon a bankrendszer + Hang

Senkinek sem érdeke, hogy a pénzügyi közvetítőrendszer, vagy a bankrendszer összeomoljon – mondta a hírTV Kontraszt című műsorában Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke.

MNO
2011. 09. 12. 6:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus hangsúlyozta: a képviselőcsoport a devizahitelesek megsegítése érdekében javaslatokat fogalmazott meg a kormánynak – köztük az egyösszegű, rögzített árfolyamú végtörlesztést – és azt kérték, modellezzék le, hogy végrehajtásuk hogyan lehetséges.


„Nincs általános csodaszer. Nem létezik az, hogy valakinek eszébe jut valami és akkor hirtelen azt a hatalmas tartozást elmulasztja. Mindenkinek tudnia kell, ha kölcsönt vesz fel, hogy azt vissza kell fizetnie. A helyzetét lehet könnyíteni, ha ésszerűtlen kockázatokat vállalt, tudva, tudatlanul, vagy éppen félrevezetve. Nyilván senkinek nem érdeke, hogy a pénzügyi közvetítőrendszer, a bankrendszer összeomoljon” – jelentette ki Kósa Lajos.

Svájchoz kellene fordulni

Róna Péter közgazdász szerint Magyarországnak Svájchoz kellene fordulnia a devizahitelek forintosítása ügyében. A közgazdász a Lánchíd Rádiónak úgy fogalmazott: az adós és a bank között fennálló tőketartozás mértékét lehetne csökkenteni.

(HírTV, Lánchíd Rádió)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.