Sérült gyerekek napja az állatkertben

Koncertek és kézműves foglalkozások is várják a vendégeket a sérült gyerekek napján hétfőn a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

MNO
2011. 09. 10. 11:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvényen mások között fellép a Hangadók, az LGT Emlékzenekar, Ferenczi György és a Rackajam. A programok között kézműves foglalkozások, arcfestés és tombolahúzás is szerepel. A szervezők mintegy hatezer látogatót várnak az eseményre – közölte az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) az MTI-vel.

A rendezvény fővédnöke Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége, Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Tarlós István főpolgármester. „A rendezvény fő üzenete, hogy a társadalom sokszínű, nem vagyunk egyformák” – hangsúlyozta Gyene Piroska, a 22 ezres tagsággal rendelkező ÉFOÉSZ elnöke.

Az elmúlt 20 év alatt a sérült gyermekek napja szimbolikus közösségi eseménnyé vált, amely a fogyatékossággal élő felnőttek körében is népszerű. Az esemény kiváló alkalom arra, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi befogadás fontosságára, lehetőséget biztosítson a kapcsolatteremtésre és a meglévő barátságok felelevenítésére az érintettek, családtagjaik és szakemberek között.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.