Seszták Ágnes: Macbeth-paródia

MNO
2011. 09. 19. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még az egész Sukoró-ügy nem volt sehol, amikor Gyurcsány Ferenc, mint a cirkuszi ló a trombitára, felvágott fejjel rohant lármázni minden létező fórumra. Ha félretesszük a különböző jogi csűrcsavarokat, miért is? Egy izraeli befektető, Blum úr nem Jeruzsálemben vagy a Golán-fennsíkon akart kaszinóvárost építeni, hanem Magyarországon, ott is pont a Velencei-tónál. Ehhez megnyerte az akkori kormányt Gyurcsány Ferenccel az élen, aki egy kormányülésen kiemelt beruházássá minősítette az elképzelést. A szép gondolatot több csúnya szeplő árnyékolta. Blum úr a megszerzendő terület helyett cserébe felajánlott két gyümölcsöskertet. Ezek azonban a mai becsült értéken 1,3 milliárd forinttal érnek kevesebbet, mint a Sukorói telek. Ennyi kár érte volna az államot, ha az üzlet megköttetik.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Magyar Nemzet, 2011. szeptember 19.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.