Shanksville-ben is koszorúzott Obama

Shanksville-ben koszorúzott vasárnap Barack Obama amerikai elnök, miután New Yorkban véget ért a megemlékezés a 2001-es szeptemberi merényletek áldozataira.

MNO
2011. 09. 11. 16:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pennsylvania államban lévő település mellett zuhant le az a személyszállító repülőgép, amelyet a terroristák a hatalmukba kerítettek ugyan, de az utasok ellenállása miatt már nem tudták a kiszemelt célpontjukra vezetni. Ez a Fehér Ház vagy a Kapitólium lett volna a feltevések szerint.

A koszorúzáson jelen volt George Bush exelnök is, feleségével együtt. Az emlékhelyen egy hosszú, fehér márványfal van a 40 áldozat – az utasok és a Boeing 757-es gép személyzete – nevével. Korábban Bill Clinton exelnök is részt vett több ezer ember társaságában az ott tartott megemlékezésen, és hangsúlyozta, hogy a terroristákkal szembeszálló utasok „felbecsülhetetlen értékű ajándékot adtak az egész országnak: megmentették a Kapitóliumot a támadástól, és megfosztották az al-Kaidát a szimbolikus győzelemtől”, amelyet az amerikai kormányzat központjának lerombolása jelentett volna.

Obama a tervek szerint a Pentagonnál is koszorúzni fog.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.