Sikeresek Londonban a magyar élelmiszerek

Sikeresen szerepeltek a magyar prémium élelmiszerek Londonban, a hónap elején megrendezett Speciality and Fine Food Fair nemzetközi élelmiszer-ipari szakkiállításon – tudatta a Nemzeti Külgazdasági Hivatal szerdán.

MNO
2011. 09. 14. 11:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakmai bemutatót az idén tizenkettedik alkalommal rendezték meg szeptember 4. és 6. között az angol fővárosban. A rendezvény a különleges minőségű delikát élelmiszerek és nemzeti specialitások bemutatásának egyik legfontosabb fóruma a világban.

Magyarország másodszor vett részt az árumustrán. A 26 négyzetméteres magyar standon hat vállalat mutatta be termékeit, ezek között volt hagyományos érlelésű és füstölésű gyulai és csabai kolbász, szalámi, sonka, csokoládéval bevont almachips és aszalt meggy, akácméz, különleges szarvasgombás készítmény, magyar pörkölésű, csúcsminőségű kávé és az abból készült likőr is.

A kiállított és megkóstolható magyar termékek iránt jelentős volt az üzleti érdeklődés, így a rendezvény utáni további tárgyalások eredményeként várhatóan több kiállító is talál importőr vagy disztribútor partnert.

A rangos Destillata-versenyen aranyérmet nyert különleges kávélikőrre egy belga csokoládégyártó figyelt fel, ők bonbontöltelékként látnak fantáziát a termékben – áll a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.