Sikerrel kezdett Détári Lajos a Fradi edzőjeként

<p>A Ferencváros 2–0-ra nyert a sereghajtó Zalaegerszeg ellen a magyar labdarúgó OTP Liga 8. fordulójának zárómérkőzésén az Albert-stadionban. A nap másik mérkőzésén a Diósgyőr vészkapussal játszott 1–1-es döntetlent Pakson. A tabellát továbbra is a Debrecen vezeti a Győr és a Pécs előtt.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/809005" target="_blank"><strong>• Először nyert az Újpest</strong></a></p>

Pintér Patrick
2011. 09. 11. 18:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

PAKS–DIÓSGYŐR 1–1 (0–0)
Paks, 1500 néző. Vezette: Takács J.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Sipeki (Szatmári, 35.), Böde, Sifter, Vayer – Bartha (Hrepka, 68.), Kiss T. (Montvai, 55.). Vezetőedző: Kis Károly.
DVTK: Rados – Vadász, Budovinszky, Gal (Nagy T., sz.), Gohér – Luque (Tisza, 30.), Abduraman, Gallardo, Arze – Seydi, Menougong (Pál, 71.). Vezetőedző: Benczés Miklós.
Gólszerző: Montvai (79. – 11-esből), ill. Budvinszky (86.).
Kiállítva: Rados (76.), Sifter (85.).

Tulajdonképpen az utolsó negyedórában vált izgalmassá a paksi összecsapás, miután Radost kiállította a játékvezető Hrepka buktatásáért, s a diósgyőri kapuba a támadó Seydinek kellett beállnia. Montvai belőtte a büntetőt, ám az emberelőnyben futballozó Paks nem tudta megtartani a vezetést, csupán hét percig, a vendégek ugyanis Budovinszky szabadrúgás utáni kapáslövésével egyenlítettek. A létszám ekkorra már egyenlő volt, hiszen a hazai csapatból Sifter piros lapot kapott. Összességében igazságos döntetlen született.

FERENCVÁROS–ZALAEGERSZEG 2–0 (0–0)
Budapest, Albert Flórián Stadion, 4000 néző. Vezette: Szabó Zs.
FTC: Gyenes – Csizmadia, Balog Z., Otten, Junior – Jovanovics (Lisztes, 61.), Maróti, Tóth B., Hakola (Rósa D., 67.) – Oláh, Somalia (Pölöskey, 85.). Vezetőedző: Détári Lajos.
ZTE: Jahic – Kocsárdi, Bogunovics, Bulatovics, Hídvégi – Szakály D. (I. Delic, 77.), Máté P., Kamber, Szalai T. (A. Delic, 60.) – Tököli, Meyé. Vezetőedző: Prukner László.
Gólszerző: Oláh (67.), Tóth B. (75.).
Kiállítva: Meyé (50.).

A hajrában szerzete meg a győzelemhez szükséges gólokat a Ferencváros is, előbb Oláh Lóránt értékesítette Tóth Bence beadását, majd a vendégvédők bizonytalankodását kihasználva – Somalia segítségével – a feladó bombázta a labdát a léc alá. Détári Lajos így győzelemmel kezdett a Fradi kispadján, Prukner Lászlónak viszont nem sikerült a bemutatkozás a ZTE-nél.

Az élmezőny:
1. Debrecen 22 pont
2. Győr 22
3. Pécs 16
4. Honvéd 15
5. Videoton 13

A góllövőlistát a 7 gólos Perics (Kaposvár) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.