Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia

Simor hajlik az egyeztetésekre

Simor András készséggel tekintené át a gazdasági helyzetet az MSZP-n kívül más országgyűlési frakció vezetőjével is – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdai közleményéből.

MNO
2011. 09. 28. 17:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simor András jegybank elnök szerdán délelőtt kérésére hivatalában fogadta Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét és parlamenti frakciójának vezetőjét. A megbeszélésen a felek áttekintették az aktuális hazai és európai gazdasági folyamatokat. Simor András a 2012-es költségvetéssel kapcsolatban megismételte a Költségvetési Tanács ülésén múlt pénteken kifejtett álláspontját – áll a közleményben. A közlemény szerint Simor András készséggel áll rendelkezésre az Országgyűlésben helyet foglaló többi frakció képviselőivel folytatandó szakmai párbeszédre.

Az MSZP a találkozóról kiadott délutáni közleményében úgy fogalmazott: Simor András megerősítette az MNB Költségvetési Tanácsban is képviselt álláspontját, mely szerint a törvénytervezet sem számszakilag, sem formailag nem felel meg a költségvetési felelősségről szóló törvénynek, továbbá hogy az eddig megismert kormányzati intézkedések alapján a 2012-es államháztartás 2,5 százalékos GDP-arányos hiánycélja nem teljesül.

Mesterházy Attila a közlemény szerint úgy értékelte, hogy a 2012-es költségvetés illúziókra épül, bevételi oldalon teljesíthetetlen feltételeket fogalmaz meg, ugyanakkor tovább növeli az igazságtalanságot és az egyenlőtlenséget az országban. A kormány – ígéreteivel ellentétben – nem serkenti a növekedést, nem bővíti a foglalkoztatást, nem ösztönzi a belső fogyasztást, nem növeli az ország versenyképességét, elriasztja a beruházásokat, és rombolja a hazánk iránti bizalmat – áll a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.