Slota rosszul ébredt, ötödik hadoszlopot lát a magyarokban

Ján Slota, az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke szerdán felszólította a szlovák pártokat, hogy szakítsák meg kapcsolataikat a szlovákiai magyar pártokkal.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/811054" target="_blank"><strong>• Slota ismét kiborult és provokátort lát a magyar nagykövetben</strong></a>

MNO
2011. 09. 21. 8:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szélsőségesen nacionalista politikus szerint „a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) és a Hídnak a képviselői a magyar kormány és parlament ötödik hadoszlopa Szlovákiában”. A szlovák politikai pártoknak ezt a „kemény irredentizmust és Nagy-Magyarország híveit” el kell utasítaniuk.

Slota szerint mindezt Berényi Józsefnek, az MKP elnökének a viselkedése bizonyítja. A politikus kifogásolja, hogy Berényi az Európai Parlamentben bírálta a szlovák kormány kisebbségi politikáját, illetve hogy Balogh Csaba új pozsonyi magyar nagykövetet tájékoztatta a szlovákiai belpolitikai fejleményekről.

„Felszólítom ezért az összes szlovák politikai pártot, hogy szakítsák meg mindenféle megállapodásukat, párbeszédüket és kapcsolataikat a veszélyes szlovákiai magyar pártokkal, amelyek felforgatják államiságunkat” – áll Slota felhívásában.

„Határozottan kérem elsősorban az Irány-Szociáldemokrácia (Smer) pártot, amely az utóbbi időben szívesen tetszeleg minden nemzeti és hazafias dolog képviselőjének szerepében, hogy hagyjon fel a szlovákiai magyar politikai szubjektumok képviselőivel való kollaborációval. Ennek a kollaborációnak és az átlagon felüli együttműködésnek a bizonyítéka például Kelet-Szlovákia, ahol nyílt koalícióban dolgoznak ezek a pártok” – fejtette ki az SNS elnöke.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.