Slota újabb agyréme: hazánk a csőd felé halad, de fegyverkezik

Ján Slota, az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke szerint a gazdasági csőd felé haladó Magyarország folyamatosan fegyverkezik. A politikus sajnálatosnak tartja, hogy ez a mai Szlovákiában senkit nem érdekel.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/811189" target="_blank"><strong>• Slota rosszul ébredt, ötödik hadoszlopot lát a magyarokban</strong></a>

MNO
2011. 09. 23. 12:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Senkit sem érdekel, miért fektetnek be annyit a hadseregbe, amikor országuk alig él” – állapította meg a magyar- és romaellenességéről elhíresült politikus. „Komolyan kérdem: van-e az eladósodott Magyarországnak pénze arra, hogy ilyen, átfogó feladatokkal felruházott hadsereget tartson fenn, amelynek részét képezi a modern légierő is” – tette hozzá az SNS elnöke. Leszögezte: a Magyar Köztársaság beruház a korszerű technikába, fegyverekbe, repülőgépekbe. Slota azt állította, hogy a magyar hadsereg „kiadósan gyakorolja a Dunán való átkelést, s csak azt nem tudjuk, hogy előbb Ausztriába, vagy Szlovákiába akar erővel átkelni”.

„Megdöbbentő és hibás, hogy ez a gazdaságilag tönkretett államocska újabb fegyverinjekciót kap az Egyesült Államoktól. Harminc darab Bell típusú helikopterről van szó, amelyet az USA szállít a magyar hadseregnek” – fejtette ki a politikus. „Ezért bírálom szüntelenül Lubomír Galko szlovák védelmi miniszter és a Szlovák Köztársaság egész kormányának hozzáállását, mert alábecsülik déli szomszédunk törekvéseit. Ez az ország nem titkolja a trianoni szerződés megkérdőjelezését, tehát a közép-európai status quo megkérdőjelezését” – fejtette ki Slota.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.