Soha nem látott rekordot mértek

Az idei év elején bevezetett repülési adó ellenére az első félévben soha nem látott utasforgalmi rekordot mértek a német repülőtereken.

MNO
2011. 09. 14. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A statisztikai hivatal szerdai közlése szerint 46,7 millió utas indult útnak az időszakban a 27 legnagyobb német repülőtérről. Ez amellett, hogy mindenkori utasszámcsúcs, 7,9 százalékos – 3,4 millió fős – növekedés a tavalyi első félévihez képest.

A nagyobb bővülés a belső forgalomban mutatkozott, 4,6 százalékkal, 12 millióra. Az interkontinentális forgalom mindössze 0,3 százalékkal nőtt. Az úti célokat tekintve az európai irányokba utazók száma 11,8 százalékkal emelkedett, miközben a forrongó észak-afrikai térségbe erősen visszaesett.

Kissé csökkent tavaly a német repülőterek utas- és áruforgalma: 2010-ben összesen 1,5 millió repülőgépet szolgáltak ki a légikikötőkben, 1 százalékkal kevesebbet, mint 2009-ben. A tavalyi visszaesés az izlandi vulkánkitörés miatti leállások számlájára írható, vagyis a forgalom ezt leszámítva közel stagnált 2009-hez képest. A repülőgépek közel 75 százaléka Németország 27 legnagyobb repülőteréről indult.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.