Sokat segíthet a készülék

Tizenkétmillió forintos adományból szívultrahang-készüléket kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermek-egészségügyi Központja, az új eszköz beszerzése évek óta fennálló hiányt pótol az intézmény működésében.

MNO
2011. 09. 24. 12:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A digitális, új Color Doppler készüléket – amelyet az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. adományozott – már szolgálatba is állították a koraszülöttosztályon. Az eszköz lehetővé teszi az újszülöttek komplett kardiológiai, valamint a kutacson keresztül végzett koponya, továbbá a has, a lágyrészek, ízületek és bizonyos erek ultrahangos vizsgálatát. Az ultrahangkészülékhez kapcsolt vizsgálófejek mérete és kibocsátott frekvenciái miatt akár ezer gramm alatti születési súlyú koraszülöttek anatómiai viszonyairól is tud tájékoztatást adni a műszer.

A gyermek-egészségügyi központ egyébként már többször kapott adományt az áramszolgáltatótól, legutóbb tavaly decemberben, akkor az összegből multifunkciós monitort, valamint gyógyszer- és infúzióadagoló pumpát vásároltak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.