A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Sör, bor, pálinka és minden, mi szem-szájnak ingere

A bor – pontosabban a kadarka szőlőfajta és a belőle készített nedű –, a sör és a pálinka, illetve a cujka vagy rakija, valamint a hozzájuk kapcsolódó ízletes ételek állnak a Duna–Körös–Maros–Tisza Eurorégió legújabb tematikus turisztikai körútjának középpontjában.

MNO
2011. 09. 26. 18:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vajdaságban, a Dél-Alföldön, és a nyugat-romániai megyékben évszázadok alatt létrejött hagyományos italfajtákat szedi csokorba és ajánlja vendégeinek a Tasty DKMT címet viselő tematikus körút – mondta Csókási Eszter, az eurorégió fejlesztési ügynökségének igazgatója hétfőn az MTI-nek, annak kapcsán, hogy több mint egytucatnyi külföldi újságíró kap néhány napos ízelítőt a térség egyedi turisztikai kínálatából.

A tematikus körút a három országban – Szerbiában, Romániában és Magyarországon – mintegy ötven helyszínt, neves borászatokat, pálinka- és sörfőzdéket kapcsol össze. A látogatók megismerhetik a kadarka szőlőfajtát, és a belőle készült egyedi zamatú, fűszeres bort, összehasonlíthatják a magyar pálinkát, a román cujkát és a balkáni rakiját, valamint ellátogathatnak a régió több száz éves sörfőzdéjének valamelyikébe is.

A látni- és kóstolnivalókat katalógus, gasztronómiai kalauz és honlap mutatja be az érdeklődőknek, akik „turistaútlevelet” is kérhetnek, melyet az egyes állomáshelyeken lepecsételnek, ráadásként pedig kedvezményekre is jogosít.

A DKMT Eurorégió korábban már több tematikus körutat is kialakított, a térségbe látogatók így megismerhetik a szecesszió magyaros irányzatának legszebb épületeit, a monarchia egykori éléstárának ipari, mezőgazdasági és vízügyi emlékeit, a régió népművészeti kincseit vagy felfrissülhetnek a térség termálfürdőinek egyikében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.