Sosem dolgozott, a börtönből is megszökött a vélt csepeli gyilkos

Családja évek óta nem látta a csepeli gyilkosságokkal gyanúsított Dragan Bajicsot. Utoljára akkor hallottak róla, amikor megszökött a nagybecskereki börtönből. Édesanyja szerint sosem dolgozott, lopásokból élt.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/809550" target="_blank"><strong>• Azonosították a csepeli gyilkosságsorozat egyik elkövetőjét</strong></a>

MNO
2011. 09. 14. 10:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerdai szerb lapok megszólaltatták a csepeli gyilkosságokkal összefüggésbe hozott, korábban N. Aleksandarként ismert Dragan Bajics több családtagját is. Az Alo!-nak az édesanyja, Szaveta Bajics elmondta, hogy a csepeli gyilkosságról először a sajtóból hallottak, azonban akkor a családból még senki sem gondolt arra, hogy Dragannak ehhez köze van. Elmondása szerint a fiukról négy éve nem tudnak semmit, egyedül azt, hogy a nagybecskereki börtönből Magyarországra ment. Azóta nem jelentkezett, így azt sem tudták, hogy él-e még. Most a szégyen miatt ki sem mer menni a család az utcára.

Dragan 18 évvel ezelőtt kisebb lopások miatt Valjevóra, a fiatalkorúak büntető- és javítóintézetébe került. Édesanyja szerint élvezte, ha az embereknek kárt tehet, így csirkéket is lopott. 19 évesen katonának állt, azonban ott sem nyugodott meg: megszökött a laktanyából. Dragan lopásokkal folytatta, és semmit sem dolgozott. Édesanyja hozzáteszi: mikor fia a nagybecskereki börtönbe került, arra gondolt, hogy ott majd szakmát tanul – ehelyett megszökött. „Nem mondanám, hogy agresszív volt, éppen ellenkezőleg. Még alkoholt sem ivott, csak dohányzott. Ezért a vádak, hogy ő ölt, nekünk nagyon szörnyűek” – hangsúlyozza.

A Blicnek Dragan Bajics lánytestvére, Nadica nyilatkozott, aki elmondta, hogy Dragant hét évvel ezelőtt látta utoljára a nagybecskereki börtönben. Onnan gyorsan megszökött, azóta pedig nem hallottak róla és nem is látták. A Vajdasági Televíziónak a család azt mondta, hogy Dragan Drazsa Mihajlovics csetnik vezér arcképét tetováltatta a mellére a börtönben.

(alo.rs, blic.rs, rtv.rs)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.